Sunday, 8 December 2013

Mainan mimpi







Pernah mimpi ,
rasa nak masuk dalam mimpi tersebut
Pernah mimpi , 
sampai rasa menyesal dah nak bermimpi 
Pernah mimpi , 
tahap nak ketuk bantal , terburai dia punya kekabu disebabkan nak mimpi tersebut
Pernah mimpi , 
sampaikan dia rasa bebetul kenyataan
Pernah mimpi , 
berjalan ke Eropah , Zimbakwe , feeling-feeling tempat sejuk , sedangkan kau duduk 
Malaysia belum tentu salji nak turun . Tunggu lah celah bedah mana pon
belum tentu jumpa , melainkan ais dalam peti !

Mimpi belum tentu kenyataan , 
tapi kenkadang aku harap , 
aku fikir nak kan mimpi itu satu kenyataan . 
Mimpi mainan tidur , ye aku tahu , 
*Dah takde tempat lain ke dia nak main , selain menganggu tidur aku .

Pernah rasa , bila kita seronok di buai hayun mimpi , tetibe mimpi itu hilang .
Terbangon ! tepuk bantal , sampai menggelupur kekabu dalam bantal ,
Belum tentu mimpi itu datang semula .






Harap mimpi datang lagi , jangan pernah jemu singgah . . Mohon datang, jangan lupa bawak makanan sekali

Thursday, 14 November 2013

Musim Bercuti




Assalamualaikum , ping ,ping ,ping . tringg tinggg tinggg . . bunyi kereta sorong , ringtone dia dari mulut aku . Sedap kan , besst kan . Macam puaka bunyi dia . HAHA ....Hai u ollss agak lama tak menekan lappy , rindu kebenornya ! Musim cuti , maka musim busy la aku nak berjalan ke sana ke mari , Jalan laa ke mana pon , selagi ade jalan , tak pernah nak kurus . Itu paling heran bin ajaib yang pernah aku dengar . Kenapa tah ? makin hari aku nak kurus , makin berisi jadinya . Faktor pemakanan mungkin ,so sangat takde kene mengene dengan makanan .

Kalau melancong kemana saja , perkara penting yang aku kene ambil tahu adalah makanan ,  Kalau takde makanan pipi aku tak gembira , dah jadi macam hobi , Hak mende lain aku tak amik tahu sangat , termasuklah hal politik , hal senegara dan hal sejawat . .Aceceh ! Baru nie aku ade peluang nak menyelit ikut kakak aku ke Johor Bharu . First memang tak pernah pergi , Second aku orang paling jakun , Thirdly , memang nak pergi sangat . Sanggup berulang alik dari Shah Alam ke Pahang semata-mata nak ke sana , padahal sem baru dah nak bermula . Apedehal ! cuti sendiri , memang kolej tuu bapak kau punya kan !
Eleh memang la Pahang  je pon , dekat sangat ! * Sebab dekat laaa aku kisah sikit pasal duit tiket bas . Kayo mak !




Kesah mende kalu nak letak gambau besau-besau dekat blog , Nie blog kau kan ! Kau pon bole buat macam tu



Anak buah yang semartttt boh ! Maaf saya tingggi sebenarnya


Perkara pertama sampai Johor op choice cari kedai makan , sebab lapau bertingkek tingkek . Perot dah kematu akibat lama makanan tak masuk , Last angin yang masuk ! Gila bak angg 6 jam dalam kete , kematu buntuitt ! HAHA . .Nak cari pulak kedai makan , MasyaAllah susah ! kebanyakkan nya kedai Cina . Tak tahu pulak Johor aku pergi redah belah mana , Masing-masing tengok map nak cari kedai makan . Teroknya ! Last pilih Giant jugak makan dekat situ , *pilihan yang lebih bijak . Paling jakun aku tengok ramai Cina dekat sana . . Macam feeling-feeling ala Hong Kong gituuu ! Lupa Singapore sebelah jee !




Feeling ala-ala Titanic gitu ! but boy nya takde , nyorok dalam air . Kejadian ini berlaku pada sebelah malam nya , Melepak di malam hari di Danga Bay . Pergi sekejap , singgah-singgah , cuci mata , dah bersih mata baru balik untuk program esoknya .  Mende special yang membuatkan aku tertarik dekat Danga Bay nie adalah , 1 tempat yang mempunyai pelbagai akiviti , means kau nak ape ?, Zoo , FunFair , Pantai , pakej sekali dalam tu je . Cuma rajin ke tak nak jalan .. Tak perlu nak sesatkan diri , sebab tempatnya dekat situ je .



My Sis and Family


Kalau la udang tu hidup , mahu sebulan perot aku kenyang































Seronok , puas hati , berbaloi penat perjalanan 6 jam tapi muka stay control depan camera . Balik hotel terus tido dengan tudung-tudung sekali . Penat mengalahkan orang drive kerata . Mane tak nya , duduk dalam kereta , duk pot pet pot pet 6 jam gara-gara tak nak bagi abang ipar aku tertido . Kira berjasa jugak la aku nie kan ... HAHA




Tujuan aku datang ke Johor bukannya untuk berjalan , Hehe . Suspen je ! Aku cuma datang teman anak buah convo di UTM . Dia nak sangat aku datang , so aku penuhilah permintaan beliau . Maka Tahniah anak buah merangkap boyprend aku yg tak sah . HAHA 






Sista



Amik berkat ! InsyaAllah


Kene paksa pegang bunya . 


Dan nie bunga untuk saya , nak jugak , sebab taknak kalah 


Tersebutlah kisah . .Toyibbbbb ! hehe tamatlah sudah ,
Next trip aku cerita lagi .
Terima kasih baca . Muahhhh











Thursday, 31 October 2013

.............Dia yang satu .........................





Yang sendirian itu Aku

Yang kehilangan itu juga Aku

Percayalah pada Takdir

Kita akan bertemu saat keizinan itu Tiba

Jika kita bukan Jodoh

Aku harapkan agar engkau Bahagia

Jadikan kenangan dulu dapat membuat

Engkau tersenyum dan bukan untuk ditangisi



                                               Selamat tinggal kisah silam.....................

Friday, 27 September 2013

Malas








Aku malas 
Nak amik tahu siapa yang tak suka aku .



Aku malas 
Nak kisah pada orang yang benci aku .



Aku malas
Nak gaduh pasal mende yang remeh



Aku malas
Nak tahu pasal orang yang burukkan aku



MALAS !

Wednesday, 18 September 2013

Syukur ♥




Saya SUSAH tapi ada yang

LEBIH SUSAH dari saya

Saya MENDERITA tapi ada yang

LEBIH MENDERITA dari saya

Saya SEDIH tapi ada yang

LEBIH SEDIH dari saya

Saya SAKIT tapi ada yang

LEBIH SAKIT dari saya


Rupanya saya lebih . . . . . SENANG dari mereka
Rupanya saya lebih . . . . .BAHAGIA dari mereka
Rupanya saya lebih . . . . .GEMBIRA dari mereka
Rupanya saya lebih . . . . . SIHAT dari mereka


Alhamdulillah Ya Allah
Bersyukur Dengan Apa Adanya Kita .

Tuesday, 17 September 2013

Peduli




Kalau kau peduli

Kau akan cari aku

Kau takkan pergi

Kau selalu ada

Untuk aku


Tanpa mengeluh


Tapi itu
Kalau kau peduli


Tapi sebaliknya

Kau peduli

Kau mencari kesalahan aku

Kau bertindak seolah kau tahu semuanya

Kau sayang tpi kau buka aib aku

Akhirnya apa yang aku nampak

Kau tak peduli

Monday, 16 September 2013

Pemboleh ubah di manipulasikan




Nak ubah . Susah
Tapi
Nak buat perubahan itu senang

Kalau ubah kepada yang baik
jadi yang lebih baik
Ataupun
yang baik kepada tak baik
Dan
yang tak baik kepada baik
Or
Yang tak baik kepada tak baik

Adee ke ?

Sesuatu masalah yang bersandar pada satu sokongan yang lemah
atau pon tak kekal .
Maka terjadilah perubahan pada setiap mende .

Terjadi nya sesuatu itu , maka pemboleh ubah boleh berlaku .
Masih mengharapkan tempat untuk bersandar .
Bagi membolehkan diri untuk berdiri





    DIA